The Happy Baby Spa

Want iedere baby is een happy baby

Babymassage

Een goede manier om je baby volledig te laten ontspannen is babymassage. Als je baby onrustig slaapt, krampjes of andere ongemakken ervaart kan een babymassage enorm helpen. Maar het is ook gewoon een fijne manier om tijd met je kind door te brengen en jullie band te versterken.

 

Babymassage is afkomstig uit India, waar het ‘Shantala’ heet. Daar worden baby’s dagelijks door hun moeder gemasseerd als onderdeel van de dagelijkse verzorging. Shantala is een ritmische massage waarin je liefdevol en aandachtig met je baby bezig bent. Ondanks het feit dat wij de voordelen van deze methode enorm waarderen, weten wij dat het niet reëel is om een methode uit een andere cultuur zonder aanpassingen te kunnen integreren! Wij hebben de shantala daarom aangepast zodat het beter past bij de baby’s (denk aan andere klimaat, andere manier van verzorgen…etc.)

 

Zowel voor je baby als voor jezelf is een babymassage een ontspannende manier van aandacht hebben voor elkaar. Babymassage heeft daarnaast nog allerlei voordelen voor de gezondheid en ontwikkeling van je baby. Door de massage worden de zintuigen van je kind geactiveerd en als je met de juiste technieken masseert, voelt je baby zich geborgen en ontspannen. Ook stimuleert de massage de darmpjes van je baby, wat darmkrampjes vermindert. En ook voor onrustige slapers kan een babymassage uitkomst bieden: veel baby’s slapen na een massage… Juist, als een baby.

 

Het masseren zorgt bij de baby voor meer serotonine, ook wel het gelukshormoon genoemd. De hoeveelheid cortisol (het hormoon dat met stress in verband gebracht wordt) daalt. Als resultaat daalt de hartslag van je baby en wordt zijn ademhaling rustiger. Andere voordelen van een babymassage zijn:

 • Minder huilen of onrustig zijn
 • Beter slapen
 • Minder krampjes of constipatie
 • Minder pijn bij doorkomende tandjes
 • Ook heeft babymassage een gunstige invloed op:
 • De ontwikkeling van de hersenen
 • Betere doorbloeding
 • Het stimuleert de spierontwikkeling
 • De lichaamsgroei
 • De ademhaling
 • Het immuunsysteem
 • Het vergroot jouw zelfvertrouwen in de omgang met jouw baby

 

Los van de voordelen van babymassage voor je kind, zoals ontspannen, slapen en het verlichten van darmkrampjes, is het ook goed voor de ouders. Door je kind te masseren neem je echt even de tijd voor je kind en daar wordt je zelf ontspannen van. Ook voor moeders met een postpartum depressie werkt babymassage positief. Deze moeders voelen zich vaak minder gedeprimeerd en gestrest door hun baby regelmatig te masseren. Ook voor vaders kan het een goede manier zijn om tijd door te brengen met hun baby. Zeker als moeders borstvoeding geven, missen zij soms zo’n intensief contactmoment.

 

Wij raden aan de babymassage niet voor de vierde en in sommige gevallen de zesde week te starten. Voor die tijd is een massage te inspannend voor je baby!

 

Tijdens de massage sessie masseer je jouw baby onder de begeleiding van een ervaren babymasseuse die u de juiste technieken meegeeft om dit thuis verder toe te passen.

 

Op onze locatie staat hygiëne en veiligheid voorop. The happy baby Spa maakt uitsluitend gebruik van 100% biologische milde (etherische) massage oliën. Onze handdoeken wassen wij enkel met ecologische wasmiddelen zonder parabenen, kleurstoffen en parfums. Goed voor het milieu en het babyhuidje.


The Happy Baby Spa heeft een nieuwe naam en locatie.


Kom langs bij Geboortecentrum Mini & Me op onze nieuwe locatie in Amsterdam.